Ajankohtaista

Pihlajalinnan Koskiklinikka sai tunnustusta urheilulääketieteen järjestöltä

Koskiklinikalla tehdään myös vaativia leikkauksia, jotka kiinnostavat ulkomaalaisiakin vierailijoita.


Pihlajalinna Koskiklinikan sairaalan ylilääkäri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Petri Sillanpää.

Pihlajalinna Koskiklinikan sairaalalle on myönnetty kansainvälisen ISAKOS-järjestön (International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine) tunnustus edistyksellisestä työstä. Tunnustuksen myötä Pihlajalinna Koskiklinikan sairaalalle myönnettiin myös ISAKOS-opetuskeskuksen status. Tunnustus on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Pihlajalinna Koskiklinikan sairaalan ylilääkäri, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Petri Sillanpää kertoo suorittaneensa järjestön fellowship-opinnot vastaavissa keskuksissa ulkomailla vuonna 2010. Sillanpään johdolla Pihlajalinna Koskiklinikan sairaala sai nyt haettua arvostetun opetuskeskusstatuksen ensimmäisenä Suomessa.

– Meillä on jo aiemminkin vieraillut lukuisia ortopedeja eri puolilta maailmaa katsomassa leikkauksia. Tunnustus on jatkumoa tälle kansainväliselle yhteistyölle, Sillanpää sanoo.

– Teaching center -sertifikaatti merkitsee meille sitä, että olemme polvikirurgiassa kansainvälisestikin tunnistettu sairaala. Toimintamme on edistyksellistä, ja pitää sisällään myös vaativaa, harvinaisempaa kirurgiaa, mitä vierailevat kollegat haluavat käydä katsomassa.

Pihlajalinna Koskiklinikan sairaala on myös järjestön virallinen polvileikkaustutkimuskeskus. Lisäksi Pihlajalinna Koskiklinikan sairaala tekee järjestön kanssa kansainvälistä yhteistyötä kliiniseen tutkimukseen liittyen.

Koskilinikan sairaala sijaitsee Tampereella.

Uutinen: mediuutiset.fi