Potilas Saarinen

Jämsäläiseltä Tommi Saariselta, 33, operoitiin molemmat polvet keväällä 2017 Jokilaakson sairaalassa.

Polvet kipeytyvät harrastuksessa

Liikunnallinen ja aktiivisesti urheilua harrastava Tommi Saarinen kärsi vuosia polvivaivoista: ”Polvilumpioiden osittainen sijoiltaan meno oli pääasiallisena oireena. Olin jo lähes tottunut siihen, että urheilusuoritusten jälkeen etenkin polvilumpioiden jänteet olivat kipeät. Jouduin käyttämään esimerkiksi salibandyssa polvitukea, joka esti lumpion sijoiltaan menon.”

”Polvikivut olivat arkipäivää, mutta liikunnallinen luonne ei antanut periksi. Polvia kuntoutettiin lihaskuntoa parantamalla, mutta se ei poistanut vaivoja kokonaan. Varsinkin polven täydestä ojennuksesta koukistaminen aiheutti sen, että polvilumpio napsahti reisiluun liukupinnalle aiheuttaen kipua”, Tommi kuvailee.

Magneettikuvaus

Työssään Jokilaakson Terveyden leikkausosastolla Tommi oli päässyt tutustumaan ortopedeihin Petri Sillanpää ja Frederick Weitz.

”Kerroin vaivoistani heille töissä, sillä olin nähnyt heidän korjaavan vastaavia vaivoja. Weitz laittoi minut magneettikuvauksiin, ja siitä koko prosessi alkoi. ”

Polvilumpion sijoiltaanmeno

Vasemman polven leikkaus

Huhtikuussa 2017 Petri Sillanpää ja Frederick Weitz operoivat Tommin vasemman polven, joka oli oireiltaan pahempi.

Oikean polven leikkaus

Kuusi viikkoa ensimmäisen polven jälkeen operoitiin oikea polvi.

Kuntoutus alkaa

”Kuntoutuminen on edennyt erittäin hyvin ja pääsinkin testaamaan mm. kuntopyörällä polkemista ennen oikean polven leikkausta. Vaikka kuntoutuminen on vielä kesken, olen jo nyt huomannut huiman parannuksen. Polvet tuntuvat stabiilimmilta sekä tämä epämiellyttävä napsahdus on poissa. Lumpiot kulkevat suoraan entisen J-liikkeen sijasta”, Tommi kertoo.

”Liikutuksen kyyneliltä ei ole vältytty, kun olen huomannut kuinka paljon elämänlaatua tämä operaatio on jo tässä vaiheessa parantanut. Tulevaisuudessa salibandyn pelaamisen pitäisi onnistua ilman tukia, ja pääsen myös voimaharjoittelussa tekemään niitä liikkeitä, joita aikaisemmin piti rajoittaa”, Tommi iloitsee.